De Beste Zuurstofpompen in 2021


Als je op zoek bent naar een goede zuurstofpomp voor de vijver, wil je natuurlijk de beste ! Tijd voor een goed overzicht van zuurstofpompen die je gemakkelijk online kunt aanschaffen.

De beste zuurstofpompen in 2021

De Beste Zuurstofpompen op een rij :

1. Oase AquaOxy 1000
2. Hozelock 1500 L
3. Nitto LA-60E
4. Hozelock 4500
5. Velda Silenta Pro 4800
6. Xclear Airpump 8000
7. Hailea 7200
8. Aquaforte AP 200
9. Velda Silenta Pro 1200
10. Nitto Luchtpomp LA-45

beste zuurstofpomp vijver

Belangrijk is natuurlijk dat je een zuurstofpomp kiest die bij de vijver past en dus helemaal aan jou wensen voldoet. Vijverwereld.com testte er een aantal. Er is ruim keus. Natuurlijk wil je zuurstofpomp die voldoende zuurstof toevoegt aan het vijverwater, maar ook een luchtpomp die niet teveel herrie maakt.

1. Oase AquaOxy 1000 Zuurstofpomp

De Oase AquaOxy 1000 levert een perfecte zuurstofvoorziening voor de gehele vijver. Hij is geruisloos dus zal ook geen ‘vervelende’ bromtoon te horen geven. Deze zuurstofpomp is verreweg de meest verkochte zuurstofpomp in Nederland en Belgie. Hij is te gebruiken voor vijvers met 10.000 liter inhoud.

Hij is online beschikbaar via Amazon.

2. Hozelock Luchtpomp 1500 L

De Hozelock luchtpompen winnen steeds meer terrein en worden dus steeds populairder. Hozelock is natuurlijk een gerenommeerd merk als het om vijvertechniek gaat. Voor 80 euro heeft u een prima functionerende zuurstofpomp die geleverd wordt met 2 luchtstenen, 2 terugslagventielen en 2 x 10 meter luchtslang. Ook de Hozelock 1500 L zuurstofpomp is verkrijgbaar op Amazon.

3. Nitto LA-60 E Zuurstofpomp

Nitto is bekend om zijn lucht- en zuurstofpompen. Echte krachtpatsers zijn het en dus bijzonder geschikt voor grotere vijver tot 80 m3 inhoud. De Nitto LA-60 E is het nieuwste product van deze fabrikant. Deze krachtpatser is maar liefst 45% zuiniger in gebruik dan zijn voorganger de NITTO LA-60. Bovendien is deze zuurstofpomp uitermate stil. Hij is verkrijgbaar via Bol.com

4. Hozelock Zuurstofpomp 4500

De Hozelock 4500 zuurstofpomp levert maar liefst 4500 liter zuurstof per uur. U kunt hem gebruik voor zeer grote vijvers. De prijs voor deze zuurstofpomp bedraagt nog geen 200 euro en dat is verreweg het goedkoopste kwaliteitsproduct dat we in deze lijst kunnen aanbieden. De Hozelock 4500 luchtpomp is verkrijgbaar via Amazon.

5. Velda Silenta Pro 4800

De Velda Silenta Pro 4800 levert een perfecte zuurstofvoorziening voor uw vijver. Een stevige robuuste zuurstofpomp die dus 4800 liter zuurstof per uur kan leveren. Velda is natuurlijk ook een toonaangevend merk als het om vijverbenodigdheden gaat. Deze zuurstofpomp wordt ook via Bol.com geleverd.

6. XClear Airpump 8000

Een opvallende zuurstofpomp van een redelijk onbekend merk. Toch voldeed deze luchtpomp uitermate goed tijdens onze test. Hij wordt geleverd met luchtslangen en is verkrijgbaar via Bol.com

7. Hailea Luchtpomp 7200

Ook een redelijke onbekende de Hailea Luchtpomp 7200 die zowel voor vijvers als aquaria gebruikt kan worden. Met een luchtopbrengst van 120 liter per minuut (!) een waar kanon. Hij wordt bovendien geleverd via Amazon met 10-voudig verdeelsysteem. Hailea is een nieuwe fabrikant en komt uit Italie.

8. Aquaforte AP 200

Aquaforte timmert stevig aan de web en brengt met de Aquaforte AP 200 een ware krachtpatser op de markt. Het verdeelsysteem dat meegeleverd wordt is van hard plastic. Luchtslangen worden niet meegeleverd helaas. Gezien de prijs van deze luchtpomp is dat een tegenvaller. Hij is verkrijgbaar op Amazon

9. Velda Luchtpomp Silenta Pro 1200

De kleinste zuurstofpomp in deze lijst is de Velda Luchtpomp Silenta Pro 1200. Voor een kleine 86 euro verkrijgbaar via bol.com en dus snel leverbaar. Een makkelijk te bedienen apparaat waarbij Velda ook nog eens 2 jaar garantie verstrekt !

10. Nitto Luchtpomp LA-45

De Nitto LA45 is er al lang. Jarenlang was dit eigenlijk de enigste zuurstofpomp die beschikbaar was voor grotere vijvers. Hij is energiezuinig en heeft een capaciteit van ruim 1.600 liter per uur. De LA-45 kunt u direct aanschaffen via Bol.com

Nut van een zuurstofpomp

Waarom zou je eigenlijk een zuurstofpomp aanschaffen ? Het antwoord is simpel : omdat je meer zuurstof wilt toevoegen aan het vijverwater / aquarium.

In sommige gevallen (bijvoorbeeld bij extreem warm weer) kan het zuurstofgehalte in de vijver drastisch zakken.

Een signaal daarvoor is bijvoorbeeld dat vijvervissen helemaal bovenin de vijver blijven liggen en als het ware naar lucht snakken.

Ook bij een plotseling onweersbui (met bliksem) kan het zuurstofgehalte van de vijver in een klap drastisch naar beneden gaan.

Bij deze gevaarlijke situaties hebben we een aantal reacties van lezers van vijverwereld.com gekregen.

Zij gaven aan dat zij na een onweersbui vijvervissen dood aantroffen. Dit had te maken met de zeer plotseling verlaging van het zuurstofgehalte.

Met name steuren zijn zeer gevoelig. Zij hebben zeer zuurstofrijk water nodig om überhaupt te kunnen overleven.

Elke vijver met steuren zou dus moeten worden uitgerust met een goede en betrouwbare zuurstofpomp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

link to GH Plus

GH Plus

GH plus wordt veelvuldig gebruikt als de gemeten GH waarde van het vijverwater te laag is. GHplus of GH extra wordt dus gebruikt om de GH waarde te verhogen. Een te lage GH waarde betekent dat het...